Kolumbia

Kolumbia akár a kalandorok első számú úticéljává is válhatott volna 2020-ban, ha a pandémia nem szól közbe – legalábbis egyes angol nyelvű utazási oldalak így emlegették a dél-amerikai országot még 2019-ben. Kedves utazó társam vagy ide tévedt érteklődő, most biztosan azon gondolkodsz, hogy miért lehet vonzó a drogháborúiról hírdedté vált Kolumbia és vajon mennyire veszélyes ország 2022-ben?

Olvass tovább és mindent elmondok beszámolómban, hiszen kerek 2 hetet töltöttem el Kolumbiában 2022 áprilisában.

Miért olyan vonzó Kolumbia az utazók számára? 

Mert minden van ebben a 12 Magyarország területű országban, amire csak egy hátizsákos, természetkedvelő és kultúrára, élményekre szomjas utazó áhítozik. 

Trópusi esőerdő és sűrű hegyvidéki dzsungel az Andok lejtőin, rengeteg állatfaj, főleg madarak, kávé és kakaóültetvény, óceánpart a szörfösök nagy örömére, a Karib-tenger csodás homokos partja és kókuszpálma erdei, rengeteg nemzeti park és persze kulturális érdekességekben sincs hiány. Azonban ez csak az érem egyik oldala.

A másik, amiről minden blogger és minden vlogger mélyen hallgat, amiről sehol, senki egy betűt nem ír, ami, mint valami tabu, nincs fent sehol és ami úgy csapott arcon minket, mint 18 évvel ezelőtt Egyiptomban a sivatag forró szele, mikor kiszálltunk a légkondicionált repülőgépből.

Kolumbia egy harmadik világbeli ország, ehhez illeszkedő gazdasági helyzettel: szegénység, nyomortelepek és szeméthalmok mindenfelé. Olyan szinten sokkolt az Alpok méretű szeméthegyek látványa, hogy fotózni is elfelejtettem, pedig szenvedélyesen örökítem meg kalandjaim minden másodpercét. 

Számítottam rá, hogy fogok szegénységet látni, tudtam, hogy sok lesz a szemét. Tudtam, hogy Kolumbia elmaradott ország. De erre nem voltam lélekben felkészülve. Nagyon haragszom azokra a bloggerekre, inlfuencerekre, akik csak a szépet és csak a jót osztják meg. Olyan, mintha egy párhuzamos világról írnának… a saját fényképeimet elnézve játszi könnyedséggel írhatnék én is egy olyan blogot, amire mindenki úgy csorgatná a nyálát, mint Pavlov kutyusa és már ma elkezdene pénzt gyűjteni, hogy ide elutazzon. Ettől óva intenélek – legalábbis addig, míg el nem meséltem azt, hogy mire számíts, ha ide utazol. Csapjunk is bele.

Miért éppen Kolumbia?

Kolumbia látnivalói 1. – Salento és a Cocora-völgy

Kolumbia látnivalói 2. – kávéfarm látogatás

Kolumbia látnivalói 3. – Santa Rita vízesés

Szólj hozzá

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük